reede, 22. aprill 2011

Serpentiin

Serpentiini kõvadus Mohsi skaalal on 2,5-5,5. Ehkki ta ei ole kõva kivi, on teda laialdaselt kasutatud ehete valmistamisel. Lisaks sellele, et ta on vääriskivi, on tal ka mitmeid tööstuslikke rakendusi nagu näiteks pidurite hõõrdketaste ja tulekindla riide valmistamine.
Serpentiin, kutsutakse ka uus jadeiit,  on oma nime saanud mao järgi, sest ta sarnaneb mao nahale. Esineb erinevaid värve: punane, roheline,pruun-valge, pruun- kollane, valge.
Seda kivi on kasutatud ammustest aegadest, et vältida haigusi ja nõidust.
Ta on hea meditatsioonikivi, mis aitab leida sisemist rahu. Aitab lahendada konflikte rahumeelsete vahenditega. Kivil on üleüldine rahustav mõju närvilisuse ja meelemuutuste korral. See kivi aitab taastada enesekindlust ja hajutada hirmu.
Omab kaitset mürgiste olendite (maod, putukad)eest. Toimib nahale asetades vastumürgina.
Serpentiini peetakse ka väga salakavalaks kiviks. Mõnikord kasutavad seda kivi salakavalad isikud pettuste või teiste ahvatlemise eesmärgil. Ta on ahvatluse kivi ja võib osutuda üsnagi ohtlikuks. Teda võivad kasutada maagid, teistele toob ta katsumusi ahvatluse näol. Selle kivi kandmine annab kogemuse olukordadest või valdkondadest, millest isik peaks hoiduma.
Serpentiini kasutatakse stressi vältimiseks ja ravimiseks. Aitab vabaneda kehal ebatarvilikest ainetest. Ravib kõhuvaevusi, krampe, suhkruhaigust, südamepuudulikkust, neeruhaigusi ja menstruaaltsükli probleeme. Samuti usutakse, et serpentiin tasakaalustab naiste hormonaalsüsteemi ja suurendab piima kogust imetavatel emadel.
Sobib Neitsile ja Kaljukitsele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar