reede, 22. aprill 2011



Nefriit

Nefriit on tuntud juba ammustest aegadest. Sitkuse tõttu kasutati seda tööriistade valmistamiseks, hiljem tehti nefriidist ka ehteasju. Eriti kõrgelt hinnati nefriiti Babüloonias,kus talle omistati maagilist jõudu. Suur mütoloogilie tähtsus oli tal Hiinas, seda kasutati religioossete tseremooniate puhul. Kesk-Ameerikas oli nefriit populaarne juba enne Kolumbust. Sumerlaste järgi võis nefriidiga lahendada ootamatuid elusituatsioone. Ravis neeruhaigusi ja leevendas neerukoolikuid (sellest ka nimetus).

Jadeiit ja nefriit mõjuvad ühtemoodi ning neid on raske üksteisest eristada. Soovitatakse neeru- ja silmahaiguste puhul. Roheline nefriit mõjub mõtlemisele ja tahtejõule. Nefriit annab sisemist jõudu ja julgust ning aitab kavatsetut täide viia. Ta annab meelele vastupidavust ja selgust ning sobib neile, kes teevad vaimset tööd, mille juures on vaja suurt täpsust ja tähelepanu.
Nefriidil arvatakse olevat võime säilitada suguvõsa energiat ning pikendada eluiga. Kanda võivad seda kivi ainult need inimesed, kes püüavad muuta täielikult oma elu, saada uueks inimeseks, täielikult ümber häälestuda. Isikul, kes iseenda ja oma arenguga ei tegele, pole nefriiti vaja, see kivi on väga karm õpetaja – kandku teda ainult need kes on võimelised eluõppetundidest aru saama. Igapäevases elus soodustab kivi kõikvõimalikke muudatusi. Hea kivi üksiklastele – erakutele, individualistidele, kes kivi abil suudavad oma isiksust täielkult arendada.
Hiinas loetakse nefriiti pühaks kiviks. Nii ida kui lääne alkeemikud on pidanud nefriiti maagiliseks (eriti harva esinevat helesinist kivi), seostades teda inimese täieliku ümbersünni, muundumise ja võiduga oma alateadliku mina üle.
Parim Vähile ja Veevalajale, kes on võimelised muutusteks. Sobib veel Kaljukitsele, Kaladele, Kaaludele, Neitsile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar