reede, 22. aprill 2011

Kaltsiit

Roomas kasutati mosaiikide, kujukeste ja paleede sisedekoratsioonina. Läbipaistvaid kive lihvitakse keeruliste lihvitüüpidena, fassettlihvi kasutatakse harva.
Kaltsiit on kaltsiumkarbonaat, paljudes värvitoonides läbipaistev kivi. Levinuimad värvid on roheline, värvitu, valge, roosa, kollane ja sinine. Läbipaistvat ja selget kaltsiiti kasutatakse optikaseadmetes. Peenike joon paistab läbi kaltsiidi vaadatuna kahekordsena.
Kaltsiiti kasutatakse masenduse ja emotsionaalsete šokkide ning traumade korral. Aitab väga hästi lõdvestuda. Kaltsit  toob ellu rõõmu ja kergust ning tasakaalustab mehelikku ja naiselikku energiat. Ta aitab teadvusel meenutada minevikku ja tulevikus toimuvat ette aimata.
Kaltsiit on erakordne võimendaja ja puhastaja. Üksnes kaltsiidi olemasolu ruumis puhastab keskkonna negatiivsetest energiatest. Kaltsiit on aktiivne kristall, mis kiirendab kasvu ja arengut. See on ka väga vaimne kivi, mis aitab ühendust saada kõrgema teadvusega ning on abiks kõrgema teadlikkuse, ülemeeleliste võimete, kanaldamisoskuse ja kehaväliste kogemuste omandamisel. See kivi kiirendab vaimset arengut ja aitab hingel oma kogemusi kehasse tagasipöördumisel meeles pidada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar