reede, 22. aprill 2011

Fluoriit
Fluoriiti on maininud juba vanad roomlased, kes valmistasid sellest vaase ja muid anumaid. Inglismaal oli fluoriit eelmistel sajanditel väga populaarne ("Blue John").

Sellel kivil on väga kõrge fluoriidisisaldus, seetõttu mõjutab ta eriti tugevalt luude moodustumist, seega tasub teda kasutada luuhaiguste (artriidi, osteoporoosi, artroosi), aga ka luumurdude puhul. Tugevdab luustikku ja hambaid. Väga sobiv lastele, sest soodustab toidu kaudu saadavate tähtsate mineraalainete ja mikroelementide imendumist ja kohandumist organismis. Tugevdab ja taastab limaskesti, kopse ning kopsuteid. Mõjub soodsalt maksale ja kollatõvest paranemisele. Fluoriiti kasutatakse vähktõve algstaadiumis; gripi ja teiste viirushaiguste puhul. Suurepärane mõtluskivi. Fluoriit aitab teha õigeid otsuseid. Soodustab vastutustundlikust, suurendab keskendumisvõimet ning vähendab stressi. Ta on heaks kaaslaseks teaduse ja tehnikaga tegelevatele inimestele. Sobib hästi ravijatele ja neile, kes oma tööga pidevalt energiat teistele annavad.
Valge fluoriit esindab ühtsust ja toimib kõikide energiakeskuste tasandil. Sobib suurepäraselt intellektuaalseks tööks koolis või kontoris, kuna parandab keskendumisvõimet.
Lilla fluoriit sobib Kaladele, helesinine Veevalajale

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar