laupäev, 23. aprill 2011

ASURIIT-MALAHHIIT

 Üldiseloomustus. ASURIIT on läbipaistev või läbipaistmatu, sügavsinine leeliseline vaskkarbonaat. Ta esineb looduses tihti koos rohelise malahhiidiga, sest nende keemiline koostis on küllaltki sarnane. Asuriit on pehme ja teda kasutatakse eeskätt kunstiesemete valmistamiseks. Iisraelis leidub segakivi, mis koosneb asuriidist, malahhiidist ja krüsokollist ning seda kutsutakse ELIASE KIVIKS. ASURIIT on oma nime saanud värvuse järgi (pr.k. “azur” – taevassinine). Keskajal kasutati jahvatatud asuriiti asuursinise värvaine valmistamiseks. Vanade maalide madonnad on tihti riietatud asuursinistesse rõivastesse.

Mõju kehale. Vaske sisaldava kivina soodustab asuriit energia voolamist närvides. Ta parandab keha hapnikuvahetust ning tugevdab verd.

Mõju psüühikale ASURIIT arendab teadvust, tasakaalustab meele vasturääkivused ja õpetab nägema jumalikku kõiges elavas. Ta on hea mõtluskivi. ASURIIT aitab asju selgemini näha, suurendab mõistmisvõimet ja toob alateadvuse mälestused teadvusse. Kivi aitab kandjal ennast põhjalikult analüüsida. Ta on seotud võimsa energiaga ning shamaanide teadvusseisundiga, milles on võimalik aja ja ruumi piire ületada. ASURIIT avab taju uksed ja aitab kujundada uut käsitlust tegelikkusest. Ta sümboliseerib hetke, mil vanad mõttemallid kaovad ja nende asemele tuleb asjade olemuse mõistmine. Ta aitab muuta hirmu tarkuseks. Asuriidi mõju on sügav ja läbitungiv. Ta on meele dünamiit, valgus, mis hajutab pimeduse ja loob uue alguse. ASURIIT puhastab mentaalkeha ja annab võimsaid meditatsioonikogemusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar