reede, 22. aprill 2011

Kuukivi

Kuukivi võib esmapilgul tunduda tuhmi valkja kivikesena, kuid imepärane sinakas valgusemäng annab selle igale eksemplarile ainuomase läike. Nähtuse teeb võimalikuks mineraali praguline struktuur. Seega ei ole võimalik leida kahte teineteisega äravahetamiseni sarnast kuukiviga ehet. Kuukivi valguse käes liigutades võib näha, kuidas see kaunis kivi särab ise ja paneb särama ka oma kandja. Olgugi et kuukivi ei loeta poolvääriskivide hulgas just kallimate sekka, on see elavaloomuline kivi inspireerinud paljusid ehtekunstnikke.
Kuukivi on alati ümbritsenud müstikaloor − on see ju oma nimegi saanud võrrelduna öötaevas sätendava salapärase ja kättesaamatu kuuga. Paljudes kultuurides, näiteks Indias, on see püha ja maagiline atribuut, mida nimetatakse ka unenäokiviks, kuna ta jagavat oma kandjale öösiti unustamatuid hetki. Araabia maades kannavad naised kuukivi tihti oma riietesse peidetuna, kuna peavad seda viljakuse sümboliks. Kuukivi on peetud ka armastajate kiviks. Usutakse, et see toob kandjas esile õrnemad tunded ja kaitseb tõelise armastuse rõõme.
Kuukivi reageerib Kuu faasidele. Ta on kõige tugevam täiskuu ajal ning imab siis endasse lootuse, külluse, uuestisünni ja tarkuse jõudu. Vana kuu ajal aitab kuukivi pöörduda sissepoole, jätta seljataha kõik vana ja oma küsimustele unenägudest vastuseid leida.
Kõige sobivam on ta Vähile, kuid sobib ka Neitsile, Kaaludele, Amburile ja Kaladele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar